Samen spelen, Samen delen

"Sinds juli 2015 is er in Valkenswaard een Speel-O-Theek geopend. Initiatiefnemer is de heer Pasha van Stichting Ombudsman Valkenswaard. De Speel-O-Theek is tot de nok toe gevuld met allerhande speelgoed en zet enkele dagen per week zijn deuren open voor iedereen. Kinderen kunnen hier vrij spelen en na afloop is er de mogelijkheid om er speelgoed te lenen voor een bepaalde duur! Niet alleen inwoners van Valkenswaard zijn hier welkom, de Speel-O-Theek is er voor iedereen! Het motto luidt dan ook: Samen spelen, samen delen!" 

Kom gezellig langs op de

Karel Mollenstraat Zuid 21

in Valkenswaard

Een uitgebreid assortiment

De Speel-O-Theek biedt een enorm assortiment speelgoed aan waaronder puzzels, poppenhuizen, gezelschapsspellen, speelgoeddiertjes, knuffels, Duplo®, Playmobil®, leesboeken, te veel om op te noemen! Initiatiefnemer Pasha vertelt: “Ik heb voorheen een lange tijd als ombudsman gewerkt en zo kwam ik regelmatig in contact met mensen die het financieel minder goed hebben. Ik ben van mening dat ieder kind het recht heeft om te spelen en precies met die insteek ben ik vorig jaar gestart met de Speel-O-Theek.” De Speel-O-Theek is geen winkel. Het is eerder te vergelijken met een bibliotheek. Op woensdag, donderdag en zaterdag is iedereen er welkom. Kinderen mogen er dan spelen met het speelgoed en wie een abonnementje afsluit kan er zelfs maximaal 3 speeltjes lenen.  Er kan gekozen worden voor een eenmalige inschrijving voor slechts 2,50 euro. Er kan ook een abonnement worden afgesloten voor een half jaar (15,- euro) of een volledig jaar (25,- euro). Dankzij de steun van enkele lokale ondernemers en schenkingen kan deze stichting de abonnementskosten laag houden.

Iedereen is welkom

 

De Speel-O-Theek wordt sinds de opening erg druk bezocht. Niet alleen ouders benutten deze uitleenservice, ook veel grootouders, scholen en kinderdagverblijven maken er gebruik van.

“Natuurlijk zijn ook Belgische gezinnen hier van harte welkom” vertelt Pasha. “In overleg kan dan ook een langere uitleenperiode besproken worden. Normaal is dit twee weken, maar voor mensen die niet even snel binnen kunnen lopen is het geen probleem om de uitleenperiode te verlengen tot 3 of 4 weken.” De Speel-O-Theek is altijd op zoek naar bruikbaar speelgoed om de collectie nog meer aan te vullen om zo de kinderen nog meer te kunnen bieden. Iedereen kan speelgoed afgeven tijdens de openingsuren op woensdag, donderdag of zaterdag. Als dit niet lukt kan er altijd contact opgenomen worden met de heer Pasha via tel. 06 24 87 14 46.

Navigatie

Powered by:

Contact

Karel Mollenstraat Zuid 21

5554 CE Valkenswaard

Nederland

06-24871446

speelotheekvalkenswaard@gmail.com

  • Facebook - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • YouTube - White Circle

Openingstijden

Speel-O-Theek Valkenswaard is geopend op onderstaande tijden:

woensdag

donderdag

zaterdag

13:30 t/m 15:30

13:30 t/m 15:30

10:30 t/m 13:00

Tijdens schoolvakanties gesloten